Terapi

 

Kathja Thrane Brandt

Terapi og organisationskonsultation på systemisk og narrativt grundlag

Jeg tilbyder terapeutiske samtaler til Enkeltpersoner - Par - Familier 

 

Begrundelserne for at mennesker søger samtaler i form af samtaleterapi  kan være meget forskellige. Men fælles er det ofte, at man kan opleve frustration, forvirring, ulykkelighed, vrede, tomhed, depression og/ eller at man føler sig kørt fast og ikke ved, hvordan man skal komme videre.  Alle disse facetter kan der tages hånd om i samtalerne. Samtalerne kommer til at berøre alle de felter, som er vigtige for den enkelte, parret eller familien.    

 

Min opgave som terapeut er at lytte og stille spørgsmål. Gennem samtalen vil det problem, der er baggrunden for henvendelsen, forhåbentlig forsvinde eller blive mindre, og nye forståelser og ideer vil udvikles, opstå eller opdages. 

 

Samtalerne vil hovedsageligt have fokus på nutid og fremtid, men også betydningsfulde erfaringer fra fortid inddrages.

 

Afklaring

For mange er terapi forbundet med endeløse rækker af samtaler, hvor alt problematisk og traumatisk fra ens liv skal trækkes frem. Dette er ikke tilfældet med terapi ud fra den systemiske og narrative arbejdsmetode:

 

  • Samtalerne foregår på dine præmisser – dvs. at du afgører hvad der skal tales om, og hvad målet for samtalen skal være.
  • Samtalerne bygger på en anerkendende tilgang, hvor jeg hjælper dig med at finde de ressourcer og styrker frem, som problemet måske har skygget for. 
  • Samtalerne har primært fokus på at bringe dig videre i livet, i den retning du ønsker. 
  • Samtalerne stræber imod, at du får skabt håb, energi, nye forståelser og får øje på nye og mere ønskværdige handlemuligheder i dit liv.
  • Samtalerne går ud på at opdage nye muligheder og nye veje.

 

Læs eventuelt mere om den systemiske og narrative tilgang

 


Terapi der virker! Jeg er igen blevet en sundere og mere livsglad person.


"Kathja er helt utrolig dygtig til at skabe et trygt rum, hvor man tør komme af med sine tanker og følelser. Hun udviser en oprigtig interesse, hun lytter, støtter og giver råd der er målrettet lige præcist til mig. Hendes måde at arbejde på, hvor alle ens tanker, følelser og problemer, bliver skrevet på en tavle, for til sidst sammen at opsummere, har været utroligt lærerigt. Det har hjulpet med at skabe ro og overblik i mit hoved - da tingene her er helt klare og tydelige for mig".       


Lasse Møller, Odense – ung mand (6 samtaler)Terapiforløb hos Kathja – det er det allerbedste jeg nogensinde har gjort for mig selv, både som fagperson og privat person.

 

" Jeg har i forbindelse med mit arbejdet i psykiatrien været ude for en yderst belastende oplevelse, som gjorde at jeg ikke fungerede optimalt og som forhindrede mig i at have en god hverdag. Jeg havde været igennem et forløb ved en psykolog men efter endt forløb, kunne jeg mærke at jeg gradvist fik det værre og værre igen. Jeg startede mit forløb ved Kathja og allerede efter første gang gik jeg derfra, og følte jeg mere hørt og forstået, end jeg nogensinde før har oplevet. Mine skuldre var lettede og jeg vidste at Kathja var den rette person til at hjælpe mig.

Kathja er nærværende og tilstede og oprigtig interesseret i at hjælpe en videre samtidig med at hun er forstående og nysgerrig på mennesket som hun sidder overfor”.

 

Simone – ung kvinde (3 samtaler)

Samtaler der virkelig har hjulpet vores søn Viktor på 10 år.


"Viktor fortæller, at han hele vejen igennem har følt sig meget tryg i Kathjas hænder. Han har bidt meget mærke i, at Kathja gav sig rigtig god tid til, at lytte til hvem han var og hans interesser og på den måde opbyggede en tillid. Viktor synes samtidig, at måden Kathja gik til opgaven på, var sjov. Han synes også det var rart, at det blev skrevet ned på en tavle, så han bedre kunne følge med. Samtidig havde Viktor (og os forældre) mulighed for, at gå tilbage og evt. opfriske nogle af strategierne mv.

Kathja er fantastisk dygtig i den systemisk og narrative tilgang, og jeg vil til enhver tid anbefale hende til andre, både børn og voksne💜. Kathja har gjort en ubeskrivelig forskel for Viktors trivsel - af hele mit hjerte, tusind tak for det🙏🏻💜

 

Maria Kappel Hansen, mor til Viktor

(4 familie samtaler)

Parterapi - der har gjort en verden til forskel


"Det må være overskriften på vores anbefaling af Kathja og vores forløb i parterapi. Vi har fået hjælp til vores evigt tilbagevendende magtkampe. Vores forhold blevet stærkere og sundere. Vi er blevet mere sikre på både hinanden og os selv.

Kathja har formået at oversætte en masse af de frustrationer vi hver især har haft, og som vi ikke før kunne sætte ord på eller var i stand til at lytte efter. Vi er kommet til at kende magtkampen og dens strategier for hvor nemt, den kan få fat i os. Vi har igennem Kathja fået hjælp til at finde de MOD-strategier der skulle til for, at det er os der styrer magtkampen og ikke omvendt.

Kathja har på en super professionel, skarp og samtidigt omsorgsfuld måde fået tæmmet vores enorme kræft og fået os til at samarbejde på en ny måde. Vi har fået gang i de nødvendige svære samtaler, der skulle til for, at gøre op med de gamle mønstre vi begge har med os.

Tak Kathja, fordi du har været med til at åbne vores øjne og se tingene tydeligere.

Vi har begge følt os hørt set og forstået på en meget forstående og indlevende måde - og kan kun medgive Kathja vores allerbedste anbefalinger 😊". 

 

Malene og Dorthe

 


Kathja Thrane Brandt  | Bernstoffsvej 22  |  5000 Odense C  |  +45 41 59 50 60  |  mail@kathjabrandt.dk  |  CVR-nummer: 32196705

© Copyright. All Rights Reserved.