Terapi

Samtalen som metode til at skabe nye forståelser og nye handlemuligheder.


Jeg tilbyder terapeutiske samtaler til enkeltpersoner, til par, til familier og deres netværk.


Vores moderne effektivitets og præstationskultur er kompleks og fuld af krav og forventninger.


Alle mennesker oplever perioder med udfordringer og vanskeligheder. Det meste af det klares ved egen indsats eller ved hjælp og støtte fra familie og netværk. Men nogen gange er det bare ikke nok, eller det kan være for svært at bruge netværket. Man kan opleve sig kørt fast og ved ikke, hvordan man skal komme videre. Så kan det være hjælpsomt at søge terapi/ samtalebehandling.


Begrundelserne for at mennesker søger hjælp i form af samtaleterapi  kan være meget forskellige. Eks. kan være:


 • Hvis du bøvler med noget, og ikke rigtig ved hvordan du skal komme videre.
 • Hvis du oplever, at de samme uhensigtsmæssige handlemønstre dukker op igen og igen.
 • Følelser af usikkerhed, frustration, ulykkelighed, angst, sorg og krise, tristhed og depression eller når livet generelt føles tomt og uden mening.
 • Hvis du ikke syntes at du får brugt livet, som du ellers gerne vil.
 • Eftervirkninger af traumer, som vold og incest.
 • Afhængighed af alkohol, piller eller andre rusmidler.
 • Usikkerhed som forælder eller partner.
 • Identitetskrise
 • Arbejdsmæssige belastninger som stress, fyringer eller arbejdsløshed kan være svært at håndtere selv. Individuel terapi kan være med til at give afklaring og handlemuligheder.


Jeg tilbyder terapeutiske samtaler ud fra en systemisk og narrativ tilgang. Det betyder i korte træk, at jeg sætter spot på muligheder, på håb og ønsker for fremtiden. Væsentligt i denne tilgang er, at alle mennesker hele tiden danner deres helt eget billede af virkeligheden.


Jeg anerkende derfor altid den enkeltes oplevelser og den enkeltes historie og hidtidige indsatser i forhold til problemerne.


Samtalerne har hovedsageligt fokus på nutid og fremtid, men også betydningsfulde erfaringer fra fortid inddrages.


Min opgave er at lytte, stille dig spørgsmål og komme med perspektiver, som sætter dig i retning af at opdage nye vinkler, nye forståelser og nye ideer til handling.

   

 • Samtalerne foregår på dine præmisser – dvs. at du afgører hvad der skal tales om, og hvad målet for samtalen skal være.
 • Samtalerne bygger på en anerkendende tilgang, hvor jeg hjælper dig med at finde de ressourcer og styrker frem, som problemet måske har skygget for. 
 • Samtalerne har primært fokus på at bringe dig videre i livet, i den retning du ønsker. 
 • Samtalerne stræber imod, at du får skabt håb, energi, nye forståelser og får øje på nye og mere ønskværdige handlemuligheder i dit liv.
 • Samtalerne går ud på at opdage nye forståelser, nye muligheder og nye veje.

 

Læs eventuelt mere om den systemiske og narrative tilgang

 


"Terapi der virker! Jeg er igen blevet en sundere og mere livsglad person".

"Kathja er helt utrolig dygtig til at skabe et trygt rum, hvor man tør komme af med sine tanker og følelser. Hun udviser en oprigtig interesse, hun lytter, støtter og giver råd der er målrettet lige præcist til mig. Hendes måde at arbejde på, hvor alle ens tanker, følelser og problemer, bliver skrevet på en tavle, for til sidst sammen at opsummere, har været utroligt lærerigt. Det har hjulpet med at skabe ro og overblik i mit hoved - da tingene her er helt klare og tydelige for mig".     


- Lasse Møller, Odense – ung mand (6 samtaler)

    _________________________

"samtaleforløb hos Kathja – det er det allerbedste jeg nogensinde har gjort for mig selv, både som fagperson og privat person". 

" Jeg har i forbindelse med mit arbejdet i psykiatrien været ude for en yderst belastende oplevelse, som gjorde at jeg ikke fungerede optimalt og som forhindrede mig i at have en god hverdag. Jeg havde været igennem et forløb ved en psykolog men efter endt forløb, kunne jeg mærke at jeg gradvist fik det værre og værre igen. Jeg startede mit forløb ved Kathja og allerede efter første gang gik jeg derfra, og følte jeg mere hørt og forstået, end jeg nogensinde før har oplevet. Mine skuldre var lettede og jeg vidste at Kathja var den rette person til at hjælpe mig.

Kathja er nærværende og tilstede og oprigtig interesseret i at hjælpe en videre samtidig med, at hun er forstående og nysgerrig på mennesket, som hun sidder overfor”.

 

- Simone – ung kvinde (3 samtaler)

    _________________________


"Samtaler har virkelig hjulpet vores søn Viktor på 10 år".

"Viktor fortæller, at han hele vejen igennem har følt sig meget tryg i Kathjas hænder. Han har bidt meget mærke i, at Kathja gav sig rigtig god tid til, at lytte til hvem han var og hans interesser og på den måde opbyggede en tillid. Viktor synes samtidig, at måden Kathja gik til opgaven på, var sjov. Han synes også det var rart, at det blev skrevet ned på en tavle, så han bedre kunne følge med. Samtidig havde Viktor (og os forældre) mulighed for, at gå tilbage og evt. opfriske nogle af strategierne mv.

Kathja er fantastisk dygtig i den systemisk og narrative tilgang, og jeg vil til enhver tid anbefale hende til andre, både børn og voksne💜. Kathja har gjort en ubeskrivelig forskel for Viktors trivsel - af hele mit hjerte, tusind tak for det🙏🏻💜

 

- Maria Kappel Hansen, mor til Viktor

(4 familie samtaler)

    _________________________

"Parterapi - der har gjort en verden til forskel".

"Det må være overskriften på vores anbefaling af Kathja og vores forløb i parterapi. Vi har fået hjælp til vores evigt tilbagevendende magtkampe. Vores forhold blevet stærkere og sundere. Vi er blevet mere sikre på både hinanden og os selv.

Kathja har formået at oversætte en masse af de frustrationer vi hver især har haft, og som vi ikke før kunne sætte ord på eller var i stand til at lytte efter. Vi er kommet til at kende magtkampen og dens strategier for hvor nemt, den kan få fat i os. Vi har igennem Kathja fået hjælp til at finde de MOD-strategier der skulle til for, at det er os der styrer magtkampen og ikke omvendt.

Kathja har på en super professionel, skarp og samtidigt omsorgsfuld måde fået tæmmet vores enorme kræft og fået os til at samarbejde på en ny måde. Vi har fået gang i de nødvendige svære samtaler, der skulle til for, at gøre op med de gamle mønstre vi begge har med os.

Tak Kathja, fordi du har været med til at åbne vores øjne og se tingene tydeligere.

Vi har begge følt os hørt set og forstået på en meget forstående og indlevende måde - og kan kun medgive Kathja vores allerbedste anbefalinger 😊". 

 

- Malene og Dorthe, parsamtaler

    _________________________

“Samtaler hos Kathja har været en kæmpe gave, der bliver ved med at kunne åbnes” 

 

"Jeg har altid haft svært ved at lukke andre mennesker ind. Allerede ved første møde med Kathja var det helt naturligt for mig at skulle lukke hende ind. Kathja er en fantastisk god lytter og helt utrolig nærværende, hun er enestående til, at man føler sig tryg i hendes selskab. Hun ser det menneske der sidder foran hende og har vist mig vejen til en vild selvudvikling og selvforståelse. Hun har på få samtaler kunne få mig til at mærke hvem jeg er og hvad jeg kan udrette. Kathja er meget dygtig i den systematisk og narrative tilgang, hvilket har været meget givende for mig. Kathja skriver alt op på en tavle, som er så givende og gør, at man selv kan følge med i sine egne udsagn og tanker. Meget givende og brugbart på andre tidspunkter. Vil til hver en tid anbefale Kathja 😊"

 

- Louise Mortensen, ung kvinde

(2 samtaler)

    _________________________

Kathja Thrane Brandt  | Bernstoffsvej 22  |  5000 Odense C  |  +45 41 59 50 60  |  mail@kathjabrandt.dk  |  CVR-nummer: 32196705

© Copyright. All Rights Reserved.